Home
Magazin
Slušni aparati iz Neurotha sada i u Sarajevu

Blog

Slušni aparati

iz Neurotha

sada

i u Sarajevu

28.08.2023

 Danas je u Sarajevu otvoren novi centar za sluh, sa kojim naša kompanija nastavlja širenje u Bosni i Hercegovini. Bolji sluh iz Neurotha sada je dostupan stanovnicima Sarajeva, po istom standardu kao u Beču, Ženevi, Gracu… Uz besplatnu provjeru sluha i besplatno testiranje prilagođenih slušnih aparata, u ponudi su najnoviji slušni aparati dostupni na tržištu.

Novi centar za sluh otvorio je danas svoja vrata u Sarajevu, na adresi Zmaja od Bosne 34.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo biti danas ovdje sa vama u Sarajevu. Veoma me raduje što su ljudi u BIH prepoznali kvalitet i tradiciju kompanije Neuroth i našu filozofiju Bolje čuti, bolje živjeti. Naša je misija da usluge i proizvode, koje unapređujemo već 115 godina, u austrijskom standardu učinimo dostupnim što većem broju ljudi. Dalji rast na tlu jugoistočne Evrope za nas je od velikog značaja, a posebno ekspanzija u Bosni i Hercegovini. Ovdje u BIH Neuroth je do sada već investirao 1 milion KM, a u narednoj godini planiramo uložiti još 1 milion KM za nabavku i razvoj mreže slušnih centara u BIH. U Neurothu vjerujemo da svako ima pravo na bolji sluh. Zbog toga se snažno borimo protiv stigme i stereotipa vezanih za slušne aparate, a koja je nažalost jednako prisutna u Austriji kao i u vašoj zemlji. Pozivam vas da odbacite predrasude, te podržite ljude kojima je potreban bolji sluh kako bi sa samopouzdanjem nosili slušne aparate – bolje čuli i bolje živjeli“, izjavio je tom prilikom Lukas Schinko, CEO Neuroth Grupe.

Ovo je da prvo otvorenje nekog slušnog centra u regiji jugoistoćne Evrope, kojim prisustvuje Lukas Schinko, što dodatno govori označaju expanzije na tržištu Bosne i Hercegovine.

 

“Naša sveobuhvatna usluga najviših standarda čini Neuroth jedinstvenim i prepoznatljivim u Evropi. Po kvalitetu opreme i najnovijoj tehnologiji slušni centar u Sarajevu identičan je sa ostalih 270 Neuroth centara za sluh širom Evrope. Nedavnom akvizicijom preduzeća Plus dodatno osnažujemo svoju poziciju u BIH, te planiramo da provodimo integraciju svih zaposlenih i otvaranje još 4 nova slušna centra u narednoj poslovnoj godini. Zato nije slučajno što smo za start naše regionalne kampanje odabrali baš Sarajevo, i siguran sam da će nas na tom putu struka svesrdno podržati. Zahvalan celom timu Neuroth jugoistočna Evropa te preduzeću Plus na trudu i zalaganju da se naši planovi ostvare“, dodao je Peter Jagodič, regionalni direktor Neurotha za Jugoistočnu Evropu.

Provjere sluha obavljaju profesionalni akustičari u posebno dizajniranim zvučno izoliranim kabinama uz korištenje audiometara najnovije generacije. Nakon testiranja, Neuroth slušni aparati se individualno prilagođavaju uhu korisnika i daju na besplatno probno razdoblje do 14 dana. Do dve godine garancije (u zavisnosti od vrste slušnih aparata), u redovno održavanje i servis su obezbijeđeni.

Dobar sluh ne bi trebao biti pitanje cijene, zato u Neuroth-u nudimo modele slušnih aparata u različitim cjenovnim kategorijama – za svaki džep, uz fleksibilne uslove kupovine do 48 rata bez kamate, sa ili bez doplate uz FZO/ZZO nalog.

Svi koji žele provjeriti svoj sluh mogu zakazati besplatan test sluha na telefone 033 449 634 i 061 072 552  ili online na našem sajtu, kliknite ovde. Radno vrijeme centra je svakog radnog dana od 8 do 16 sati.

Moglo bi Vas zanimati:

Sluh i tehnologija

Povezivanje

slušnog aparata

Sluh sljedećeg nivoa: Pametni slušni aparati to omogućavaju. Kombinacijom inovativne tehnologije i prilagođenog oblika uređaja život postaje mnogo jednostavniji – bez obzira na situaciju.

Pročitajte više

Sluh i tehnologija

Mali i

nevidljivi

Moderna rješenja za sluh nisu samo dizajnirana da savršeno pristaju uhu, već tako dobro pristaju da se ne primjećuju na prvi pogled.

Pročitajte više