Home
Slušni aparati
Koji slušni aparati su najbolji za vas?
Svako uho je drugačije, jedinstveno kao i otisak prsta. Potrebe za slušnim aparatom su takođe individualne. Naši stručni akustičari će vam rado pomoći da odaberete najbolji slušni aprata za vas i vaše slušne potrebe.
Otkrijte
svoju

Koje su prednosti nošenja slušnih aparata?

Slušni aparati vraćaju u vaš život zvukove za koje mislite da su nestali. Možete lakše pratiti i učestvovati u  razgovoru. Propratni efekat zdravog sluha je psihička kondicija: osobe koje dobro čuju imaju i manji rizik od demencije.

Prednosti:

  • BOLJE RAZUMIJEVANJE GOVORA –  na primjer prilikom razgovora, na telefonu, tokom gledanja televizije itd.
  • BOLJA PERCEPCIJA OKOLINE – na primjer cvrkut ptica ili šum vode ili pljuštanje kiše
  • POVEĆANJE SAMOPOUZDANJA – uz pomoć slušnih aparata opet ćete rado sudjelovati u aktivnostima s porodicom i prijateljima
  • NOVI DOŽIVLJAJ OBAVLJANJA RADNIH ZADATAKA – zahvaljujući diskretnom slušnom aparatu ponovno se u potpunosti možete fokusirati na svoj posao
  • MANJI NAPOR – brojne studije pokazuju da osobe koje dobro čuju duže zadržavaju dobru psihičku i fizičku kondiciju; naime, smanjen sluh uzrok je tjelesnog napora, kao i čestih glavobolja, iscrpljenosti i stresa

Zašto biste trebali kupiti slušne aparate iz Neurotha?

Individualno prilagođavanje

Tijekom opsežnog savjetovanja, Neurothov slušni akustičar utvrđuje vaše individualne potrebe te zajedno s vama pronalazi odgovarajući model slušnog aparata, koji se izrađuje po meri i individualno prilagođava vašem sluhu.

Najnovija tehnologija

Suvremeni slušni aparati se putem Bluetooth-a mogu povezati sa mobilnim telefonom ili televizorom. Aplikacije to je čino veoma jednostavnim. Zahvaljujući stalnim usavršavanjima naši slušni akustičari su uvijek upoznati s novim tehnologijama slušnih aparata.

Mali i veoma udobni

Slušni aparati danas su vrlo maleni i gotovo nevidljivi. Uzimanjem otiska uha naši slušni aparati individualno se prilagođavaju vašim zvukovodima – kako bi se savršeno sjedali u, ili na uho.

Optimalno pristajanje

Svi ušni umeci koji garantiraju optimalno pristajanje vaših slušnih aparata, izrađuju se 3D tiskom od materiala koji većina ljudi dobro podnosi. Za posebno osjetljivu kožu i osobe sklone alergijama, možemo ih izraditi i od titanijuma.

Individualna stručna usluga

Sluh je stvar povjerenja. Na putu ka boljem sluhu prati vas  Neurothov slušni akustičar koji ostaje i vaša pouzdana osoba za kontakt po pitanju privikavanja, podešavanja, i profesionalnog čišćenja vaših slušnih aparata. Potrebne popravke obavljaju naši stručno educirani zaposleni.

Besplatna probna aparata

Profesionalni slušni akustičar iz Neurotha prilagođava slušne aparate  vašim svakodnevnim potrebama. Zatim možete poneti slušne aparate sa sobom vašem domu i isprobati ga besplatno do 14 dana u vama poznatom okruženju.