Home
Magazin
Mali i nevidljivi

Blog

Mali i

nevidljivi

24.08.2023

Kako vi vidite slušne aparate? Verujete da su glomazni, nepraktični i drugima odmah pokazuju da postoji problem? Oslobodite se predrasuda: moderna rešenja za sluh ne samo da su dizajnirana tako da savršeno pristaju uhu, već pristaju toliko dobro da nisu uočljivi na prvi pogled.

Diskretno rješenje za sluh

Prilikom odabira slušnog aparata vrlo je bitno kvalitetno i stručno podešavanje i potom prilagodba kako bi se aparati lakše i jednostavnije uklopili u vaš svakodnevni život. Dobrom i kvalitetnom prilagodbom moguće je uživati u svim zvukovima bez opterećenja, a inovativnim dizajnom ta mala čuda postaju gotovo nevidljiva. Slušni aparati dolaze u dvije glavne izvedbe – kao kanalni i zaušni. Prednost kanalnih aparata leži u mogućnosti smještanja cijelog aparatića u vaše uho što ga čini diskretnim i gotovo nevidljivim. Takvom se izvedbom smanjuje utjecaj šuma vjetra na slušanje, postiže se bolja i jasnija percepcija zvuka, a istovremeno su vrlo ugodni za nošenje. Kod kanalnih aparata postoje razlike u izvedbi. Oni dolaze kao IIC (nevidljivo u zvukovodu), CIC (potpuno u zvukovodu), poluconcha (prekriva jedan dio ušne školjke) i concha (pokriva gotovo cijeli unutarnji dio ušne školjke).

Udobnost u uhu

S obzirom na to da se slušni aparati nose svakodnevno, vrlo je važna udobnost prilikom nošenja. Prilagodbom po mjeri, udobno, sigurno i jedva primjetno su smješteni u uhu, a ubrzo ćete zaboraviti da ih nosite. Pri tome materijal igra važnu ulogu: individualno izrađena otoplastika vrlo dobro se podnosi, posebno je izdržljiva i može se po boji prilagoditi tonu Vaše kože. Slušni aparati koji se stavljaju u uho koriste se poput čepića za uho. Nema ograničenja u trajanju nošenja, ali je ipak preporučljivo pratiti napunjenost baterije. Mala, nevidljiva slušna pomagala prikladna su za svakoga s blagim do umjerenim oštećenjem sluha. Ako kanalni slušni aparati ipak nisu za vas, nemojte se obeshrabriti. Zaušni, odnosno aparati koji idu iza uha, također su vrlo diskretni i izrazito prilagodljivi.

Slušanje u ritmu

Nakon postavljanja u uho slušni aparati su gotovo nevidljivi i fleksibilno se prilagođavaju vašem svakodnevnom životu. Bez obzira na vaš dnevni ritam, ova slušna rješenja ostaju na mjestu, ne čine nošenje naočala neudobnim te mogu podnijeti intenzivno bavljenje sportom ili zahtjevnije vježbe. Slušni aparati u uhu idealni su za sve one koji vode aktivan stil života i imaju fleksibilne zahtjeve.

Isprobajte slušne aparate besplatno

U terminu za besplatno savjetovanje naši slušni akustičari u vama najbližem slušnom centru pronaći će za vas upravo ono slušno rješenje koje vam odgovara. Dopustite nam da vas detaljno savjetujemo, nosite slušni aparat po svom izboru tijekom 14-dnevne probe i pronađite svoju individualnu moć sluha.

Zakažite termin

Moglo bi Vas zanimati:

Sluh i tehnologija

Povezivanje

slušnog aparata

Sluh sljedećeg nivoa: Pametni slušni aparati to omogućavaju. Kombinacijom inovativne tehnologije i prilagođenog oblika uređaja život postaje mnogo jednostavniji – bez obzira na situaciju.

Pročitajte više

Sluh i tehnologija

Slušni aparati

iz Neurotha

sada

i u Sarajevu

Danas je u Sarajevu otvoren novi centar za sluh, sa kojim austrijska kompanija Neuroth nastavlja širenje u Bosni i Hercegovini. Bolji sluh iz Neurotha sada je dostupan stanovnicima Sarajeva, po istom standardu kao u Beču, Ženevi, Gracu… Uz besplatnu provjeru sluha i besplatno testiranje prilagođenih slušnih aparata, u ponudi su najnoviji slušni aparati dostupni na tržištu.

 

Pročitajte više