Home
Magazin
Nastavljamo ekspanziju u BIH

Blog

Nastavljamo

ekspanziju

u BIH

09.03.2023

Nastavljamo dinamičan rast u Bosni i Hercegovini. Nakon prvog slušnog centra otvorenog jula 2022. u Banjoj Luci, danas je u Mostaru otvoren 2. slušni centar. Na adresi Kralja Petra Krešimira IV bb, u tržnom centru Rondo građani će od 13. marta moći da obave besplatan test sluha i besplatno isprobaju individualno prilagođene slušne aparate.

U Neurothu se kao dio složene procedure testiranja sluha uz tonsku audiomeriju radi i govorna audiometrija u slobodnom polju, što je jedinstvena usluga u ovoj regiji. Testiranje obavljaju profesionalni akustičari u posebno dizajniranim zvučno-izolovanim kabinama na audiometrima posljednje generacije. Nakon testiranja, slušni aparati individualno prilagođeni za uho korisnika mogu se besplatno isprobati  tokom 14 dana, uz stalnu podršku akustičara tokom perioda nošenja i privikavanja. Obezbijedjena je garancija u trajanju od dvije godine, redovno održavanje i servis. Dobar sluh ne treba da bude pitanje cijene, zato u Neurothu u ponudi imaju različite modele slušnih aparata za svaki džep, uz fleksibiline uslove odloženog plaćanja do 48 rata bez kamate.

Ekspanzija Neurotha na teritoriji Bosne i Hercegovine biće dodatno osnažena akvizicijom porodične kompanije Slušni centar Plus – drugom po veličini slušnom kućom na tržištu BIH. Sa zadovoljstvom objavljujemo da je 15.02.2023. potpisan ugovor kojim počinje proces pristupanja Slušnog centra Plus Neuroth grupi. Neuroth prepoznaje porodicu Arnautović i kompaniju Slušni centar Plus kao kvalitetnog partnera za dalji dinamičan rast na teritoriji Bosne i Hercegovine. Sa četiri slušna centra – u Sarajevu, Brčkom, Tuzli i Mostaru,  ova akvizicija odabrana je ciljano radi stručnosti kadra i visokih standarda pružanja usluge, a potpuna integracija u Neuroth uz zadržavanje postojećeg kadra planirana je u narednih 12 mjeseci.

Naša je misija da usluge i proizvode koje unaprijeđujemo već 115 godina, u austrijskom standardu učinimo dostupim što većem broju ljudi na Balkanu i Jugoistočnoj Evropi. Otvorenje novog slušnog centra u Mostaru i akvizicija kompanije Slušni centar Plus doprinose još bržem razvoju Neurotha u Bosni i Hercegovini“, izjavio je Peter Jagodič, regionalni direktor Neurotha za Jugoistočnu Evropu.

Drago nam je da su naš rad, stručnost i kvalitet prepoznati od strane Neurotha. Ovo je između ostalog i priznanje mojoj supruzi Nermini i svim zaposlenicima koji su stvarali Slušni centar Plus u prethodnim godinama. Mislimo da je pravi trenutak da postanemo deo Neuroth porodice što će osigurati dalje unaprijeđenje brige o sluhu i dalji razvoj i širenje kompanije i kadra”, izjavio je gospodin Mufid Arnautović, ispred kompanije Slušni centar Plus d.o.o.

 

Moglo bi Vas zanimati:

Akcije i događaji

Bolji sluh

iz Neurotha stigao

u Unsko-sanski kanton!

Danas je u Bihaću otvoren novi centar za sluh. Tako je bolji sluh sada dostupan stanovnicima Unsko-sanskog kantona po istom standardu kao u Beču, Ženevi, Gracu… Uz besplatnu provjeru sluha i besplatnu probu prilagođenih slušnih aparata, u ponudi su najnoviji slušni aparati dostupni na tržištu.

 

Pročitajte više

Akcije i događaji

Bolji sluh

iz Neurotha

u Tuzli

Danas je u Bijeljini otvoren novi centar za sluh, čime nastavljamo ekspanziju u Bosni i Hercegovini. Bolji sluh iz Neurotha sada je dostupan stanovnicima Bijeljine i Semberije, po istom standardu kao u Beču, Ženevi, Gracu… Nudimo najnovije slušne aparate dostupne na tržištu sa besplatnim testom sluha i besplatnom probom aparata za sve one koji žele bolji sluh.

 

Pročitajte više