Home
MOĆ SLUHA – zvuči dobro

Hörstärke - Zvuči dobro

Zvuči dobro

Moć sluha znači ostati dobro povezan, plesati kroz život i pričati. Jer zabavnije je uživati u životu sa svim njegovim melodijama, zvukovima i tonovima. I zbog toga je vaša moć sluha naša strast. Uz Neuroth imate snažnog partnera koji će vas pratiti korak po korak na vašem putu do boljeg sluha.

Kako se provodi savjetovanje

Pomažemo vam da otkrijete svoju moć sluha.

Ispitivanje sluha, konsultacije, odgovarajuće slušno rješenje
U terminu rezervirano samo za vas fokusiramo se na vaše slušne potrebe i zajedno sa vama otkrivamo vašu moć sluha.
Moć sluha u Neurothu

Mali i nevidljivi.

Naši slušni aparati su mali, lagani kao pero i gotovo nevidljivi. Ipak, oni pružaju podršku koja vam je potrebna svaki dan.
Povezivanje slušnog aparata

Povezani kao nikad prije.

Direktna linija za razgovore na pametnom telefonu ili TV-u putem Bluetooth veze: Trenutna rješenja za sluh povezuju vas sa svime što život nudi.

Otkrijte vašu moć sluha korak po korak u Neurothu.

1. Zakazivanje termina

U Neurothu, moć sluha se postiže veoma lako i jednostavno. Najprije dogovorite online ili putem telefona vaš besplatni termin za savjetovanje u najbližem slušnom centru.

Savjetovanje u slušnom centru
2. Test sluha i individualno savjetovanje

Prilikom prvog susreta u slušnom centru, Neurothovi slušni akustičari provode detaljnu audiometriju, odnosno test sluha, kako bi se na temelju dobivenih mjerenja moglo utvrditi koji je tip gubitka sluha posrijedi. Jedino tako slušni akustičar može dati najbolji savjet u vezi odabira slušnih aparata i prilagodbe na njih. U tom se terminu također uzima i individualni otisak uha. Zavisno od toga jeste li se odlučili za kanalni slušni aparat (aparatić je u cjelosti smješten u uhu) ili zaušni, prema otisku se izrađuje individualni slušni umetak ili cijeli aparat.

Savjetovanje u slušnom centru
3. Besplatno testiranje prilagođenih slušnih aparata

Sada počinje faza testiranja u kojoj možete isprobati ispunjavaju li slušni aparati vaše zahtjeve. Vaš slušni akustičar spreman je odgovoriti na sva eventualna pitanja i riješiti bilo kakve potencijalne probleme. Nakon probnog perioda i ukoliko ste zadovoljni iskustvom slušanja, slušni aparati mogu se još detaljno i precizno dalje podešavati svim individualnim potrebama.

Savjetovanje u Neurothu
4. Privikavanje i svakodnevni život sa slušnim aparatima

Redovito nošenje slušnih aparata važno je zbog bržeg prilagođavanja na život sa njima. Privikavanje na slušanje pomoću slušnih aparata nije uvijek jednostavno i ne ostvaruje se preko noći, ali redovite kontrole, nošenje i savjetovanje sa slušnim akustičarom donijet će vam najbolje rezultate.

Savjetovanje u Neurothu
5. Kontrola i naknadna njega

Ako ste odabrali odgovarajuće slušne aparate te ako su oni optimalno i individualno prilagođeni, ostaje još samo jedno: dogovor termina za kontrolu nakon mjesec dana. Na taj način osiguravamo da se dobro snalazite sa slušnim aparatima i saznajemo jesu li potrebna finija prilagođavanja. Uživajte u svom životu uz vašu novu moć sluha.

Svako uho je jedinstveno. Zbog toga Vam pomažemo da otkrijete svoju moć sluha. Zajedno ćemo pronaći slušne aparate koji odgovaraju vašim životnim potrebama i koji će učiniti vaš život boljim.
Koji slušni aparati su pravi za mene?
Koji slušni aparati su pravi za mene?