Home
MOĆ SLUHA – zvuči dobro

Hörstärke - Zvuči dobro

Zvuči dobro

Moć sluha znači ostati dobro povezan, plesati kroz život i pričati. Jer zabavnije je uživati u životu sa svim njegovim melodijama, zvukovima i tonovima. I zbog toga je vaša moć sluha naša strast. Uz Neuroth imate snažnog partnera koji će vas pratiti korak po korak na vašem putu do boljeg sluha.

Pomažemo vam da otkrijete svoju moć sluha.

Ispitivanje sluha, konsultacije, odgovarajuće slušno riješenje
U terminu rezervirarnom samo za vas fokusiramo se na vaše slušne potrebe i zajedno s vama otkrivamo vašu moć sluha.

Mali i nevidljivi.

Naši slušni aparati su mali, lagani kao pero i gotovo nevidljivi. Ipak, oni pružaju podršku koja vam je potrebna svaki dan.

Povezani kao nikad prije.

Direktna linija za razgovore na pametnom telefonu ili TV-u putem Bluetooth veze: Trenutna rješenja za sluh povezuju vas sa svime što život nudi.

Otkrijte vašu moć sluha korak po korak u Neurothu.

1. Zakazivanje termina

U Neurothu, moć sluha se postiže veoma lako i jednostavno. Najprije dogovorite online ili putem telefona vaš besplatni termin za savjetovanje u najbližem slušnom centru.

2. Test sluha i individualno savjetovanje

Prilikom prvog susreta u slušnom centru, Neurothovi slušni akustičari provode detaljnu audiometriju, odnosno test sluha, kako bi se na temelju dobivenih mjerenja moglo utvrditi koji je tip gubitka sluha posrijedi. Jedino tako slušni akustičar može dati najbolji savjet u vezi odabira slušnih aparata i prilagodbe na njih. U tom se terminu također uzima i individualni otisak uha. Zavisno od toga jeste li se odlučili za kanalni slušni aparat (aparatić je u cjelosti smješten u uhu) ili zaušni, prema otisku se izrađuje individualni slušni umetak ili cijeli aparat.

3. Besplatno testiranje prilagođenih slušnih aparata

Sada počinje faza testiranja u kojoj možete isprobati ispunjavaju li slušni aparati vaše zahtjeve. Vaš slušni akustičar spreman je odgovoriti na sva eventualna pitanja i riješiti bilo kakve potencijalne probleme. Nakon probnog perioda i ukoliko ste zadovoljni iskustvom slušanja, slušni se aparati mogu još detaljno i precizno dalje podešavati svim individualnim potrebama.

4. Privikavanje i svakodnevni život s slušnim aparatima

Redovito nošenje slušnih aparata važno je zbog bržeg prilagođavanja na život s njima. Privikavanje na slušanje pomoću slušnih aparata nije uvijek jednostavno i ne ostvaruje se preko noći, ali redovite kontrole, nošenje i savjetovanje s slušnim akustičarom donijet će vam najbolje rezultate.

5. Kontrola i naknadna njega

Ako ste odabrali odgovarajuće slušne aparate te ako su oni optimalno i individualno prilagođeni, ostaje još samo jedno: dogovor termina za kontrolu nakon mjesec dana. Na taj način osiguravamo da se dobro snalazite sa slušnim aparatima i saznajemo jesu li potrebna finija prilagođavanja. Uživajte u svom životu uz vašu novu moć sluha.

Svako uho je jedinstveno. Zbog toga Vam pomažemo da otkrijete svoju moć sluha. Zajedno ćemo pronaći slušne aparate koji odgovaraju vašim životnim potrebama i koji će učiniti vaš život boljim.
Koji slušni aparati su pravi za mene?