Home
Sluh i gubitak sluha
Savjeti za osobe sa slušnim aparatom

Savjeti za osobe sa slušnim aparatom

Poboljšavanje doživljaja sluha

Slušni aparati omogućavaju da ponovno percipirate i uživate u svim lijepim stranama života, pod uslovom da su optimalno prilagođeni vama i vašim slušnim potrebama. Naši iskusni akustičari su vaše prve osobe za kontakt.

Zakažite termin
Die perfekte Welle

Put do boljeg sluha

Svako ko želi da vrati svoje slušne sposobnosti, kreće na naporno i uzbudljivo putovanje. Naime, da bi bolji sluh doveo i do boljeg razumijevanja, potrebno je strpljenje i takođe mnogo vježbe. Vaš lični slušni akustičar prati vas na tom putu i prilagođava vaš slušni aparat vašim individualnim željama i potrebama.

Fino podešavanje vaših slušnih aparata može potrajati neko vrijeme, zato što vaše svakodnevne situacije i potrebe mogu biti raznovrsne ili se katkad mogu i promeniti. U tom slučaju porazgovarajte sa svojim slušnim akustičarem, kako biste korak po korak ponovno poboljšali svoj doživljaj slušanja.

Preduslovi za dobar sluh

Odgovarajući slušni aparati

Da li su vaši slušni aparati pravilno odabrani za vaše slušne potrebe? Koliko god su različiti lični zahtjevi, toliko su različite i tehničke mogućnosti slušnih aparata. Potražite savjet i porazgovarajte o svojim slušnim potrebama sa svojim akustičarem.

Udobnost nošenja

Ako slušni aparat ne nalegne ispravno ili ako pritiska, to remeti doživljaj slušanja. Za savršeno uklapanje možete birati između različitih konstrukcijskih izvedbi i veličina. Individualno prilagođavanje vašim ušima pruža dodatnu udobnost nošenja.

Fino podešavanje

Ako želite da dodatno poboljšate svoj svakodnevni doživljaj zvuka, zakažite termin kod svog slušnog akustičara, koji će uraditi dodatna fina prilagođavanja.

Najnovije tehnologije

Slušni aparati mogu učiniti mnogo više nego samo povećati glasnost. Osim funkcija, kao što su npr. prigušivanje pozadinskih zvukova ili direkcionalno slušanje, moderna slušna pomagala imaju i druge prednosti: na primjer, mogu se pomoću Bluetootha praktično povezivati s različitim uređajima, kao što su pametni telefon ili TV prijemnik.

Čišćenje i servis

Redovno čišćenje i njega, provjere rada i servisi su neophodan preduslov da bi vaši slušni aparati ostali dugo u funkciji i da bi u njima mogli da uživate u potpunosti.

Slušanje je stvar povjerenja

Sluh je vrlo lična stvar. Naši slušni akustičari će vas rado saslušati i razgovarati o vašim interesima i potrebama kako bi mogli optimalno da prilagode vaše slušne aparate. Savjetodavni razgovori su u Neurothu uvijek besplatni. Već tokom razgovora možete bez ikakve obaveze prepoznati je li proradila hemija i da li osjećate da ste u dobrim rukama.

Saznajte više
U Neurothu dobićete kompetentne savete i važno nam je da se tokom posete osećate prijatno.

Lično savjetovanje

Zakažite termin za individualni savjetodavni razgovor u najbližem Neuroth-ovom slušnom centru. Naši iskusni slušni akustičari su u svako doba tu za vas i detaljno će vas posavjetovati u vezi s vašim ličnim slušnim potrebama.

Zakažite termin

„Slušni aparat ne funkcioniše“

Slušni aparat nije uvek neispravan ako ne radi na način na koji ste navikli. Često je samo „uštopovano“ (začepljeno ušnom mašću), loše je umetnuto ili je baterija prazna. Servis kod nas zauzima vrlo važno mjesto, zato smo uvijek rado spremni da vam pomognemo.

Čišćenje i nega slušnih aparata

Savjeti za bolji sluh u svakodnevnom životu

Direktno obraćanje

Pobrinite se da dok govorite možete gledati sagovornika u lice. Pokreti usana i gestikulacija pomažu u razumijevanju.

Zamolite da vam ponove izrečeno

Ako nešto niste razumjeli, zamolite sagovornika da vam ponovi dio rečenice koji vam je promakao.

Izbjegavanje bučnog okruženja

Tokom razgovora utišajte pozadinske zvuke, poput televizora, ili pređite u tihu prostoriju.

Budite zainteresovani

Naš sluh je blisko povezan s mozgom. Ako vježbate svoje pamćenje i aktivno se informišete o onome što se događa oko vas, biće vam lakše da pratiti razgovore i učestvujete u njima.

Redovno nošenje slušnih aparata

Budući da je slušanje kognitivan proces i da mozak mora (ponovno) da uči da sluša i razumije, redovno nošenje slušnih aparata je važno.

Korištenje slušnih aparata

Slušni aparati mogu veoma da poboljšaju vaše slušne sposobnosti. Moderna dodatna oprema za telefon i televiziju, kao i specijalni budilnici su praktična dodatna pomagala u svakodnevnom životu.

Da li vas zanima određeni slušni aparat?

Bilo da je diskretno smješten iza uha ili dobro skriven u slušnom kanalu, Neuroth nudi širok izbor modela i funkcija. Naš slušni akustičar će vas rado posavjetovati.

Zakažite termin